Veckans utmaning: Boka in en teambuildingstund

4222126_Joyous Mountainl

Vem är det som har kommit på att teambuilding måste vara dyrt? Fel, fel fel! Teambuilding sker hela dagarna vare sig vi vill eller inte och som ledare gäller det att planera in dessa tillfällen så att det inte blir inofficiella ”lag” som peppar varandra. Ett arbetslag som aldrig eller väldigt sällan har teambuilding riskerar att bli splittrat.

En annan viktig sak är att varva dessa teamträffar med skoj, det är då vi lär känna varandra och får förståelse för varandras olikheter. Ett tillfälle kan ha som syfte att skapa gemensamma rutiner, effektivisera möten etc och ett annat syfte kan vara att få en spänd grupp att slappna av eller hitta tillbaka till sitt fokus.

Här på ”labbet” kör vi också med varierade syften. Varannan tisdag mellan kl 13-13.30 / 14 så lyfter vi vårt arbetslag med olika övningar. Allt från att parvis bygga högsta tornet (med hopbundna ben) till att köra ”En lögn & en sanning” där man hittar på ett påstående om sig själv. Det blir skratt i en mix med blodigt allvar (!) och alltid uttalar vi nyttan med vår övning.

Hur ofta har ni era teambuilding övningar? En kick off varje vår/ höst får inte räknas in…

Veckans utmaning är att boka in 30-60 minuter för en kort teambuildingövning. Helst en lättsam med syfte att lära känna varandra. Tror du att ni redan känner varandra? Då utmanar jag er att testa ”en lögn & en sanning”!

Verktyg ur Enklare vardag som kan hjälpa dig framåt;