Veckans utmaning: Logga ut eller var närvarande!

outoforder

Årets sista utmaning behöver inte handla om julen specifikt. Den kan handla om vilken helg som helst eller till och med om kvällarna efter arbetstid. Själva utmaningen eller budskapet här är att logga ut på riktigt om du ska vara ledig, för OM du ska vara ledig, då ska du banne mig vara det också! Det vill säga att du inte läser några arbetsrelaterade mail och du kopplar vidare arbetstelefonen. Du är tydlig mot din omgivning (kollegor, kunder OCH familj) om vad som är som gäller i olika situationer och vem/ vad du hänvisar till vid frågor eller oklarheter – detta är i allra högsta grad viktigt för din egen mentala avkoppling.

En del personer har en sådan roll att man absolut alltid måste vara nåbar och ja, då måste man. Men dom flesta kan ”logga ut”, en chef och ledare visar vägen genom att vara en god förebild mot sina medarbetare när man värderar sin fritid.

Veckans utmaning är att logga ut på riktigt: se över dina autosvar och vidarekopplingar så att allting flyter under ledigheten.

 Lycka till & gott slut på det här året! önskar vännerna på Insightlab!

Ps. Som du märker föreslår jag inga verktyg eller liknande ur Enklare vardag även om det finns massor kring motivation och hälsa – för när det gäller att logga ut..är det bara att göra det;) . Ds