Veckans utmaning: Förebygg mailberget

E-postfix

Hej där! Innan du tittar igenom veckans utmaning ber vi dig ta en minut för att svara på vår undersökning kring Enklare vardag. Vi behöver veta från just DIG om vi ska ändra på upplägget, vilka delar som ska vara kvar eller om det är delar som du saknar. Som tack för att för hjälpen lottar vi ut biobiljetter. KLICKA HÄR för att svara på några korta frågor>>

Många väljer att ta semester i några veckor kring midsommar för att jobba någon vecka och sedan ta ledigt igen. Det är lugnare på kontoret och man slipper drivor av post, mail och attesteringar när man är tillbaka. Oavsett hur man väljer att ta semestern är det bra att komma överens om vad man ”får” mailas om under semesterveckorna – man kan till exempel enas om tydliga ämneskoder för att inte stressa varandra.

Veckans utmaning är att se över behovet att enas om mailregler under semesterveckorna. Med syfte att inte skapa stress  och mailberg hos varandra.

Plock ur Enklare vardag som hjälper dig på traven:

PS. Glöm inte för guds skull att uppdatera din frånvarohanterare! Här skriver du när du är tillbaka och hänvisar vidare om du måste – var noga med att ange om du kommer att hantera mailet när du är tillbaka eller om avsändaren ska vända sig vidare. Det underlättar för avsändaren och uppfattas som proffsigt DS.

GLÖM INTE att svara på några få korta frågor så att vi vet hur vi ska uppdatera den här webbtjänsten! KLICKA HÄR!