Veckans utmaning: Se över era möten

möten

Möten, en av våra absolut största tidstjuvar. Har funnits med i veckans utmaning tidigare och kommer garanterat att komma igen då ”utmaningen” är så extremt tidsödande och energikrävande. Tillsammans ska vi knäcka den här nöten!

Spontant finns det mycket kring möten som kan behöva ses över men ta det nu lugnt och börja med små stapplande steg. En sak i taget och när ni känner att ni kommit vidare med steg 1 så är det bara att gå vidare till nästa. Det kan handla om att inte hålla tiden, inte ha en tydlig mötesagenda eller ett tydligt syfte med mötet. Många går på möten för att få andrum (!) eller bara få komma bort. Oavsett så har vi olika verkligheter och en bra början är att tillsammans komma fram med de stora tidstjuvarna.

Veckans utmaning är att till kommande möte ta med en enkel utvärderingsmall som ni tillsammans eller individuellt fyller i.

Verktyg ur Enklare vardag som kan hjälpa dig framåt;

Ps. I högra nedre hörnet har du symboler för att dela veckans utmaning till annan kollega som har en licens, fler som behöver se över sina mötesvanor? Ds.

Ps2. OM du känner att du vill delta på ett möte bara för att komma bort så rekommenderas att du helt enkelt tackar nej, går på bio, tränar eller bara tar en promenad. Vi kan garantera att du kommer att vara mer produktiv då (och så föregår du med gott exempel för ingen vill ha en oengagerad-ickenärvarande mötesdeltagare..). Ds2