Veckans utmaning: Schemalagd teambuilding

Teambuilding

Boka en teambuildingövning

Teambuilding kan vara helt gratis och ger oerhört mycket energi men ändå försummar vi teambuildingen förvånansvärt ofta, oavsett om vi sitter i en större eller mindre organisation. I båda fallen är det lika viktigt med sammansvetsande övningar; vi lär känna varandra bättre vilket får vardagen att flyta, vi får skratta vilket ger oss en positivare inställning till varandra och det vi arbetar med. Men det är bara några exempel på allt som teambuildingen ger.

Veckans utmaning är att boka in en teambuildingövning med gruppen på max 60 minuter. Om du vill utmana dig riktigt ordentligt kan du boka in kontinuerliga övningar. Här på Insightlab tex håller vi teambuildingövningar varannan tisdag mellan kl 13-14.

Några tips som kan hjälpa till på traven;

  • Det kan vara du som håller i tillfället eller varför inte be en medarbetare? (delegera)
  • Håll det till 30-60 minuter (utse en person som har koll på tiden).
  • Om ni inte brukar ha teambuilding så ha tålamod! Det kan kännas lite rörigt de första gångerna av ren ovana -det bevisar bara mer hur mycket ni behöver det. Ett sammansvetsat team blir mer fokuserat & kan sätta igång med övningarna direkt, ett lite mer ovant team tar lite tid på sig att förstå upplägg och ”instruktioner” – som sagt, ge det då lite tid.
  • Varva övningarna med roligt & nyttigt.

Tips på Teambuilding övningar;


Uppföljning
:

Skicka ut ett mail till gruppen och fråga dem på en skala från 1-5 vad de tyckte, ris och ros till kommande gång – just do it!

Lycka till!