Veckans utmaning: Fråga någon annan

Stressad?

Hur stressad är du egentligen?

Denna veckoutmaning har samma tema som förra veckan med livsbalans som fokus (mitt i hösten-dilema). Vi är sällan medvetna om hur vi yrar omkring men det är ofta vår omgivning. Så genom en enkel fråga till 2-3 personer i din närhet kan du få veta hur din omgivning uppfattar dig – tappa inte hakan nu. Om de upplever dig lika balanserad/ ostressad som du känner dig så kan man bara gratulera!

Veckans utmaning är att fråga några i din omgivning om de upplever dig som stressad. Har du barn så ska du fråga dem men gärna också någon vuxen som du träffar ibland eller ofta. Här gäller det att inte ta illa vid sig eller inta försvarsställning med en massa ursäkter utan ställ en rak fråga och svara med ett tack!

Några tips ur din webbtjänst Enklare vardag som kan hjälpa till på traven;

Uppföljning:

När du frågat 2-3 vänner, kollegor eller familjemedlemmar ska du också fråga om det är några särskilda situationer som de upplever dig som mer stressad. Detta för att förtydliga för dig själv, skriv nu upp ”lösningen” på ett papper som du sätter upp på toalettspegeln eller liknande. Exempel: jag har fått höra att jag är som mest stressad när jag går hemifrån på morgonen” – jag skriver på min lapp: Jag har gått upp i tid på morgonen för att hinna det jag vill göra och drar ett djupt andetag innan jag går hemifrån med lugna steg.

Lycka till!