Veckans utmaning: Kommunicera rätt & tydligt från början!

Say What?

Nya tag fulla med energi efter en fantastisk sommar men se upp nu så att du inte hamnar i gamla vanemönster. Kommunikation är som bekant en utmaning, det är så mycket som färgar våra sinnen; kultur, manligt & kvinnligt, uppväxt & erfarenheter etc.

I det senaste specialnumret ur Enklare vardag; Enklare Kommunikation får vi bra tips på meningar som bygger broar och förtydligar kommunikationen mellan oss. Klicka HÄR för att se checklistan! Under rubrikerna TIPS/KOMMUNIKATION i din webbtjänst hittar du fler tips och checklistor inom ämnet.

Veckans utmaning är att du verkligen funderar över hur du/ ni kommunicerar på jobbet/ i gruppen. Kanske till och med ställer frågan till tre kollegor/ vänner; -”tycker du att jag kan bli tydligare i min kommunikation?”.

 

Uppföljning:

Vad har du fått för svar från din omgivning? Är du övertydlig och aldrig hamnar i missförstånd eller skulle du kunna börja med nya uttryck/ fraser som kan förenkla din vardag? Notera på en post-it för att påminna dig själv och lycka till i din fortsatta kommunikation!