Veckans utmaning: Tvinga dig själv att välja bland 1-2-3

Tanken med Enklare vardag är att du ska få uppslag på nya vanor och veckans utmaning erbjuder draghjälp. Ibland är det irrelevanta utmaningar för just dig & ibland finns det bara inte tid att ens att läsa klart utmaningen. Då ska du helt klart radera mailet (eller tipsa någon annan) men lägg INTE på hög, det skapar bara stress & prestationsångest.

Samma sak med dina tryckta nummer, hinner du inte, eller rättare sagt; prioriterar du bort den kvarten det tar att titta igenom häftet så är det bättre att lägga ut det numret i fikarummet eller ge bort till en kollega och vara nöjd med det beslutet. Men det ska snarare vara undantag än regel.

Den här utmaningen kan kännas som en pekpinne – men helst som en väckarklocka; det finns bara EN av dig och det är människan och hälsan som går först. Det är när vi glömmer bort det som vi har tagit fel väg och tyvärr inser man ofta försent vad man gått miste om pga felprioriteringar. Du har redan tagit rätt väg genom att bestämma dig för att skaffa verktyg (Enklare vardag) som ska ge dig korta, snabba & smarta tips på en enklare vardag – fortsätt på den vägen och utnyttja möjligheterna nu när du har chansen.

Det är du som prioriterar och som även tar konsekvenserna senare – men din omgivning (familj, kollegor & vänner) kommer också att drabbas av det beslutet – gör rätt val!

Veckans utmaning är att titta igenom 1-2-3 nedan & fråga dig själv vilket alternativ som passar dig alternativt hitta på en egen vana som ska hjälpa dig att dra nytta av tjänsten.
(Känn dig nöjd med ditt beslut!)

Tips för att komma igång med en ny vana;
1- Lägg in Enklare vardag som din startsida. Gå in på Kontrollpanelen/ internetalternativ/ Allmänt och fyll i adressen www.insightonline.se. Glöm ej att klicka på ”verkställ”.

2- Skapa ett återkommande möte med dig själv i din kalender. Välj lämplig intervall (15 min varannan vecka?) och spara som ”upptagen” så kan inget annat bokas in sig just då. Det blir din heliga tid!

3- Lägg in som fast punkt i månadsmötets agenda – vad kan vi som team dra nytta av ur tjänsten?

Bedöm resultatet:

Har du planerat in en ny vana för att komma igång med Enklare vardag?    1 2 3 4 5

1 = Nej  5= ja, det har jag