6 tips för att nå botten av din inkorg snabbare

Chrome Square Button

När inkorgen innehåller allt för många meddelanden blir e-posten ofta en ineffektiv kommunikationskanal som stjäl tid från andra viktiga uppgifter. Även om att tömma inkorgen känns som en omöjlig uppgift, särskilt om den innehåller hundratals meddelanden, sparar det både tid och energi i längden. Här kommer ett par tips om hur du tar dig hela vägen till botten.

1. Var inte rädd för att radera

Radera direkt alla meddelanden som inte är viktiga. Det gäller oavsett om de är reklam eller är skickade från en kollega.

2. Agera direkt

Det räcker med att du slänger en blick på ämnesraden för att ett e-postmeddelande ska stjäla tid och energi. Agera därför direkt på alla e-mail som du läser och lämna inget till senare.

3. Inse att din inkorg inte är din ”att-göra-lista”

Många lämnar inkorgen full av meddelanden för att de fortfarande håller på att arbeta med dem. Men, din inkorg är ingen att-göra-lista. För därför direkt över de mejl du behöver agera på till din att-göra-lista – släng eller arkivera därefter meddelandet.

4. Ju fler du skickar, desto fler får du tillbaka

Undvik att svara på e-postmeddelanden som inte kräver något svar. Försök även att minimera antalet meddelanden du skickar. Följande princip gäller nämligen: Ju fler du skickar, desto fler får du tillbaka.

5. Arbeta från de nyaste till de äldsta

Många vill börja med de äldsta meddelanden för att de har legat i inkorgen längst och de känner mer skuld kring dem. Men med e-post gäller ofta att ett problem har uppdaterats eller till och med lösts i ett senare meddelande. Börja därför från toppen.

6. Arbeta med grupper av meddelanden

Lär dig hur du får din e-postklient att gruppera relaterade meddelanden. Återigen börja med det senaste, vilket gör att du ofta kan arkivera en hel grupp av meddelanden på en gång. Detta gör att du når botten av din inkorg betydligt snabbare.

Källa: http://timemanagementninja.com