Checklista: nå dina mål – och må bra på vägen

Geschäftsmann, beide Daumen hoch

Självreflektion, osjälviskt givande och kommunikation bortom ren information är några av faktorerna som kan ge dig ett bättre liv. Park tipsar:

Omdefiniera begreppet ”framgång” så att det passar just dig. Fastna inte alltför mycket i omvärldens definition av ”framgång” eller ”lycka”. Det är viktigt att identifiera exakt hur ditt eget ”recept” för framgång ser ut. Det andra betraktar som framgång kanske gör dig olycklig – och tvärtom. Ibland lever vi omedvetet efter normer som tillhör någon annan.

Lär dig sålla – fokus är nyckeln till all framgång. I en värld full av distraktioner är det nödvändigt att då och då spendera några minuter på att fokusera på dig själv. Genom att tydliggöra dina mål och din riktning blir det väldigt mycket enklare att stå emot omgivningens brus.

Hitta en strategi för att hantera dåliga dagar. Det spelar ingen roll hur dåligt dagen börjat. Ha en strategi redo för att låta obehagligheter rinna av dig, och bestäm dig för att du själv har makten över ditt eget humör.

Hjälp andra. Att hjälpa andra är inte bara omtänksamt. Det är bevisat en av de sakerna som gör dig lyckligast, och dessutom ett av de mest effektiva sätten att lyckas och ta dig fram inom i princip vilket område som helst. ”The true character of a man is revealed by how he treats people from whom he has nothing to gain.”

Uppmärksamma dina vanor – de är ditt ”vardags-DNA”. Det är ytterst våra vanor som formar våra liv. Du behöver uppmärksamma och stärka dina positiva vanor samtidigt som du blir medveten om och hanterar dina dåliga. För dagbok över några av dina vanor under ett par veckor. Utvärdera och lägg upp en enkel plan kring hur du kan stärka eller bli av dem.

Källa: Lifehack